Styrka utstrålar makt

Man får hela tiden höra att den som gråter är en mes. Att den som ger upp inte kämpat tillräckligt. Att visa känslor öppet rakt framför främlingar och vänner är en svag människa. Men är det verkligen så?

Den starkaste människan i världen är den som vågar visa sin sårbarhet, vågar stå för sina åsikter och handlingar. Den som moget vänder på klacken och går när en patetisk skara av människor tillsammans bildar en motrörelse emot en, dem som söker efter bråk. För vad? För att vinna, vadå vinna? Vinna en strid när man är en hel armé emot en ensam individ. Är det att vinna? När man inte tar en jämn strid med lika starka vapen? Svaret på den frågan är nej. Den starkaste människan i världen vinner alltid en match genom sitt förnuft, sitt ärliga sätt och sin sårbarhet. Då när lugnet drar över en, då du ensam svarar dessa med ett lugnt och sansat språk. Inga själsord och höga stämmor som skaran av din morörelse tror att dem ska vinna med.
Du som vågar visa din sorg, din ilska, din besvikelse, erkänna dina snedsteg och stå på dig även om alla vänder sig emot dig. Det är DU som vinner respekt, och det är DU som i slutändan alltid vinner.
Det är just dessa ärliga handlingar som ger DIG styrka.

Det motsvarar den starkaste människan i världen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0