Dags att ta fräscha nya steg framåt, lämna det förflutna bakom sig.

Jag har kommit till ett stadie då jag omger mig med människor jag får ut något utav. Människor som är beredda att betala med samma mynt som jag betalar för dem.
Jag har lärt mig innebörden av orden: "Det finns något gott i alla" och använder mig av det dagligen. Och det är sant, alla bär på något fint, något unikt som ingen annan har.
Jag har lärt mig att inte tala illa om människor, det tyder bara på avundsjuka och hur lite man egentligen vet om människan. Jag kan tycka illa om en handling en person har begått, MEN jag dömer inte personen utifrån en enda handling eller en enda sida jag sett av honom/henne. För alla har tusen olika sidor, man upptäcker inte alla dessa sidor förrän man lär känna en person på djupet.
Det är bara inte jag, jag funkar inte så. Jag gillar att hjälpa, lyssna och ställa upp på människor som behöver mig. Behöver dem mig står jag kvar i vått och torrt.
Alla handlingar jag gör, gör jag efter mitt förnuft. Jag försöker att se helheten innan jag slutför en handling.
En dag måste man växa upp, jag är på väg emot toppen.
Jag lämnar det förflutna bakom mig, istället för att älta.
Jag är på väg emot en vuxnare värld när det gäller handlingar, hur man bemöter människan, hur man tar hand om en konflikt, ja, jag kan räkna upp hur många saker som helst.
Jag står för det jag säger och gör, jag kan ta en konflikt. Jag försöker alltid att göra mitt bästa, behandla alla lika. Vi är mänskliga, men dem som inte förtjänar min respekt får ingen.
För att förlora min respekt krävs det mycket, jag har respekt för alla människor oavsett rastillhörighet, kön eller ålder.
Välkommen till den vuxna världen.

Jag fattar allt och ingenting

På en dag förvandlades lilla Gotland till en enda stor snöboll. Med andra ord, vintern är här på riktigt. Ska väl inte endast klaga, kan nämna en fördel med snön. Just nu lever vi i mörkare tider, och snön lyser upp dagarna en aning. Istället för att det är kolsvart när man beger sig till skolan och kolsvart när man kommer hem så lyser den vackra snön upp dagarna och man blir inte alls lika trött och deprimerad.
Första natten jag får sova i mitt rum ikväll, alltså är rummet i princip klart efter omrenoveringen. Finns dock lite små justeringar kvar att pyssla med, men grovjobbet är klart. FINALLY!


Styrka utstrålar makt

Man får hela tiden höra att den som gråter är en mes. Att den som ger upp inte kämpat tillräckligt. Att visa känslor öppet rakt framför främlingar och vänner är en svag människa. Men är det verkligen så?

Den starkaste människan i världen är den som vågar visa sin sårbarhet, vågar stå för sina åsikter och handlingar. Den som moget vänder på klacken och går när en patetisk skara av människor tillsammans bildar en motrörelse emot en, dem som söker efter bråk. För vad? För att vinna, vadå vinna? Vinna en strid när man är en hel armé emot en ensam individ. Är det att vinna? När man inte tar en jämn strid med lika starka vapen? Svaret på den frågan är nej. Den starkaste människan i världen vinner alltid en match genom sitt förnuft, sitt ärliga sätt och sin sårbarhet. Då när lugnet drar över en, då du ensam svarar dessa med ett lugnt och sansat språk. Inga själsord och höga stämmor som skaran av din morörelse tror att dem ska vinna med.
Du som vågar visa din sorg, din ilska, din besvikelse, erkänna dina snedsteg och stå på dig även om alla vänder sig emot dig. Det är DU som vinner respekt, och det är DU som i slutändan alltid vinner.
Det är just dessa ärliga handlingar som ger DIG styrka.

Det motsvarar den starkaste människan i världen.

Jag är bara människa, alla väljer fel väg ibland



Lät min ilska och sårbarhet ta över, där av ett inlägg som raderats.
Ibland tar såna starka känslor över förnuftet, trots att det var medvetet gjort.
Det är en bättre dag idag. Det är dags att glömma, men man blir ständigt påmind av människor i omgivningen som inte tagit steget längre och börjat sikta framåt istället för att om och om igen trycka på repeat knappen.
Har valt att ty mig till människor som inte gör vardagen till en enda röra med drama.
Det är hälsosammare på så vis. Ligger på en nivå högre än alla de som ältar, jag är ingen girlygirl som söker bråk. Jag har hittat mig själv där jag istället för att inleda ett bråk som skapar problem tala med lugn och sansad röst. Låter inte fula ord flyga ur min mun hur som helst på samma sätt som förr, jag talar ett mognare språk och vänder klacken till när bråk uppstår runt omkring. Istället för att hata, trippar jag de små stegen framåt för att älska. Inte uttala mig om andra människor på ett elakt vis, all rätt har jag att uttrycka min ilska och besvikelse, inte till vem som helst, men till dem människorna som felbehandlat mig. MEN ändå, med en mogen röst, inte den rösten som ljuder ut själsord. Aldrig.


I det mörkaste mörker

Trots brutala utbrott pga stress och trötthet igårkväll så gick nationella idag förvånansvärt bra.
Trots prov imorgon som jag började plugga till idag är jag lugn, det får gå som det går helt enkelt.
Hilda kom över och pluggade lite med mig. Vi blev även klara med outfits för morgondagen då den andra treafesten väntar. Vi har lovat varandra att klä ut oss oavsett vad, så det blev att plocka ihop det man hade och det får helt enkelt duga. Svårt tema denna gång, Djungel/safari. Jag ska vara en indian, för dem bor väl i djungeln? yeah. Hilda ska vara en leopard/gepard eller vad det nu heter.

Jag kommer se riktigt ful ut, men ju fulare desto bättre. Det som är det roliga. Utgång blir det även imorgonkväll, vilket ska bli superkul! temat för kvällen är huvudbonad. Jag hoppas på att Julius hittar sin fula keps, då får det bli den. Ju fulare, desto roligare!
Viiii köööör baaa all in!!!!!

In emot sentimmarna

Det kommer vara en tuff tid framöver, av både svett och tårar.
Känslor går aldrig att dölja, varför ens försöka?
Kämpar så gott man förmår, gå rakt igenom DET. Det finns ingen annan väg.
Jag är en bra skådespelerska, men endel går inte att dölja med ett leende.
Ger aldrig upp kämparglöden, alldeles för stark för det.
Men det kommer alltid finnas tuffa perioder i livet, vare sig man vill det eller inte.
Varför skjuta upp det? Det kommer bara slå emot en hårdare på så sätt
Jag går rakt igenom det, för det finns ett ljus långt därborta i oändligheternas tunnel.
Efter regn kommer sol...

I vått och torrt

Helgen flög förbi, as usual.
Nikkan sov hos mig torsdag till fredag. Den enda lektionen bestod av prov, men med tanke på förbannat dålig sömn under hela veckan och en hel drös med plugg så sa kroppen ifrån.
Mörkare och mörkare blir det ute, occh jag blir tröttare och har ääven åkt på en förkylning, DAMN!
Kommit en bit på vägen med målning av rummet, men nu är färgen totalt slut. Vill ju bara bli klar jue!

Sammanfattning av helgen.
På fredagen blev jag bjuden på middag av min käre vän, tack för det. Vi drog vidare till ett par grabbar för att se idol, men det slutade med att det var jag och grabbarna som spanade in idol och cirkus möller.
Lördagen bestod av jobb, vidare till flisan för mat och lite mys. Trots att vi var stentrötta båda två begav vi och ett gäng till oss bort till Emma.
Idag har jag som sagt målat rummet, firat pappa och morfar.


För dig ska jag, göra det tusen gånger om

Det finns en människa som aldrig skulle göra en fluga förnär.
Det finns en kille som måste vara en av dem goaste i världen.
En kille som sätter andra i första stadiet och sig sist själv, en kille som gör allt för familjen och sina vänner.
Den omtänksammaste, förstående och gladaste personen jag mött.
Han uppfyller alla dem där kraven man trodde inte existerade hos en och samma person, han har en personlighet utan dess like.
Och vad jag än gör, hur hemskt, hur fel eller hur dumt och illa det än är skulle han aldrig någonsin döma mig.
Men ändå... Ändå får han ta smällar, gå igenom kriser och förluster som ingen i den åldern skall behöva göra.
Men han är stark och finner det positiva i allt som man själv stirrar negativt på hur man än vrider och vänder på det.
Det här är en sällsynt ras av en människa, dem finns inte i alla exemplar.
Jag uppskattar och ser upp till honom något oerhört.
Tro mig när jag säger, dessa människor ska man bevara och ta hand om.
Släpp aldrig taget om en sådån vän, det tänker nämligen aldrig jag göra.

Du klarar det, men om du behöver hjälp på den långa och slingriga vägen full med uppförsbackar att ta sig uppför så ska jag gå vägen med dig.
Tack för att du är en vacker vän och framförallt min vän.
Du är en av få som har min tilltro trots att vänskapen inte funnits där särskilt länge.
Sanna mina ord, du är unik och du är speciell för mig, för alla i din omgivning.


Det är vinter, och det är mörkt och kallt

Skitvädret har nått till ön och jag var nära på att inte ta mig till skolan när jag såg ut genom fönstret!
Försenad var jag också, men det visade sig vara tur eftersom att det ledde till att jag fick skjuts istället för att inte komma iväg överhuvudtaget.
Regn och storm är inte min grej helt enkelt.
Annars har dagen handlat om mina studier, skall fortsätta efter kvällens måltid var det tänkt. Hittills har det gått bra, får väl se om det blir något mer gjort. Höhö. Plugg är något som undviks så länge det går.


RSS 2.0